Din story

När man träffar nya människor kan man reagera på olika sätt. Ett fåtal av dem utger så pass dålig energi att det känns som om man inte skulle klara av att ens vistas i samma rum på tu mans hand.
Andra kan man känna sig lagom bekväm med, man är nyfiken på deras person men det gör inget om man inte får reda på någonting om dem. Livet går helt enkelt vidare oförändrat.
Sedan finns en liten skara som man direkt "klickar" med. Den egna energin sammanflätas med den andra personens för att i regnbågens alla färger dansa med varandra för en stund.

Vem den andra personen än är så har alla ovanstående fenomen en sak gemensamt. Jag blir alltid lite nyfiken på personens "story". Alla har en, liksom alla har ett rövhål. Alla har sin lilla, förkortade, skoningslöst exakta livshistoria som lätt kan avslöja vem man är, varför man agerar på olika sätt och hur man förhåller sig till andra människor.
Storyn kan även hjälpa omgivningen att förstå just den enskilda individen och dennes handlingar, och på det sätt kanske döma lite mindre i förväg.
Är den aggressiva killen bara full, har någon tryckt på en känslig punkt om hans uppväxt eller har han en MBD-skada? Är den superblyga tjejen bara osäker eller har hon varit mobbad i hela sitt liv? Eller beror det kanske på en restriktiv uppväxt?

Vi borde kommunicera mer. Fråga varandra om saker, ta reda på varandras story. Av naturen gillar vi människor att någon visar intresse för ens person, det är inget fult. Jag lovar.
Att ta reda på sin egen story kan även det vara nyttigt. Man lär sig om sig själv varför man är den man är och varför man reagerar på olika sätt i olika situationer.

Ta nu 5 minuter mina kära läsare och skriv ner din story. Försök få med hela ert liv i endast ett stycke, säg 5-6 meningar. Inte för mig såklart, för er själva. Man lär sig oerhört mycket om sig själv.

This is Tellus calling.... Good night for now....