Renal Calculus

Hallå, det är mörkt här! Och trångt, och varmt.
Och blött. Så här blött var det inte nyss! Och det börjar stinka här!
Hallå, någon där? Släpp ut mig! Det kommer nån stinkande vätska härifrån. Aj!
Fy vad äckligt! Nu kommer det ännu mer, luktar surt! Aj, den där gjorde ont!
Hallå! Hjälp! Släpp ut mig! Aj, det fräter på mig!
Nu kom det mer vätska. Nu känns det bättre. Jag flyter!
Fast det är trångt. Jag vill ut!
Jag dyker ner en bit och känner runt!
Oops! Där tog det stopp! Men vänta, det är ett hål här! Jippi! Jag ska uuuuuut!
Nähä, fan, jag måste banta!
Jaha, vad ska jag göra nu? Måste ju försöka! Pressa!
Nähä, inte en chans!
Oj, där ramlade en bit av mig bort. Nej, inte i hålet! Vänta på mig! Nej! Stopp!
Fan! Där försvann piggen.
Hihi, jag ser den där inne i gången! Han har fastnat! Haha! Rätt åt dig din lilla fan!
Men jag vill också ut. Är bara alldeles för fet! Och det finns ingen annan utgång!
Vad är det här? Några lila grejer! Coolt! Jag drar lite i dem!
Oops! Det var inte jag! Titta inte på mig!
Hmmm, nu kommer det nån röd vätska ut den där grejen juh! Hjälp!
Oj, vad rött det blev här inne! Och svårare att simma runt!
Nu finns det dock gott om plats här, sena simbassän...... aaaaj, vad händer?
Vätskan försvinner! Ja, jag är med, nu ska jag ut!!!
Fan.
Hallå?
Jag sitter fast!
Det är trångt här! Kan inte röra mig!
Hallå?!??!?

This is Tellus calling.... Good night for now....

Sanning & konsekvens

Någonting det råder stor brist på i vårt samhälle är vanligt, logiskt konsekvenstänkande.
För mig har det enda sedan barnsben varit självklart och glasklart att varje sak och handling leder till någonting annat.
Varenda beslut man fattar leder till någonting, varenda sak man säger leder till någonting, oavsett hur betydelselöst det än verkar.
Jag tror på fjärilseffekten. För er som missat vad fjärilseffekten är kan jag tala om att det är en kaosteori (existensiell teori) som säger att en fjärils vingslag på en plats kan i teorin skapa en orkan någon annanstans i världen.

Jag kan ta några mycket teoretiska och ytterst påhittade exempel.

Tänk er en uppfinnare som kommer på en brilliant uppfinning. Han vänder sig till några småföretag och behöver hjälp med att tillverka en prototyp. Han blir nonchalerad och ingen vill hjälpa honom.
Till slut ger han upp och lägger ritningarna i en låda.
Denna man uppfann något som alla behöver. Hans uppfinning skulle ha tillverkats i enorma fabriker och skapat hundratusentals jobb.

Tänk er den unga, blyga tjejen med en gråsvart chihuahua som av en bekant fick höra att hon ser bra ut på bild. Hon blev glad och gick till en ateljé för att ta några fler kort, som en kul grej. Ett av korten hamnade på en vägg i ateljén. Samma vägg som någon månad senare sneglades på av en modellagent. Samma agent som sedan erbjöd henne jobb. Jobb som ledde till fler jobb. Som ledde till en sjuk massa pengar. Som ledde till att den blyga tjejen kan arbeta för djurens rättigheter världen över.

Tänk er den lilla pojken som blivit skrämd av sina föräldrar med orden "Gör inte så, annars kommer polisen och tar dig". Pojken springer bort från sina föräldrar på en vintermarknad. Han blir rädd och går avsides utan att påkalla uppmärksamhet. Några timmar senare alarmeras hela polisstyrkan av föräldrarna och genomsökningen av marknaden påbörjas. Pojken ser en massa poliser och gömmer sig bakom en buske.
Där hittas han ihjälfrusen efter några timmar.

Tänk er en elev, dryga 14 år gammal. Han har varit duktig i skolan i hela sitt liv men inte så socialt stark som han borde vara. Han känner sig ganska ensam men kan leva med det.
En gång blir han driven med och hånad av de andra ungdomarna. P.g.a. sin sociala svaghet dricker han för mycket och rusar ut på vägen för att ta sitt liv. Och lyckas.
Denna finniga pubertetsnörd var menad att bli forskare och finna botemedlet mot cancer.

Och så har vi en sann:

Tänk er den unga, kreativa grabben. Han är uppväxt i ett bra men strängt hem. Hans far dör under hans tidiga tonår.
Grabben börjar ägna sig åt konst, och blir duktig. Mycket duktig.
När han kommer upp lite i åldern blir han förtjust i sin kusin, men eftersom kusinkärlek är otänkbar i ett kristet hem blir det ännu mera konst. Till slut söker han in på konsthögskolan, men får inget stipendium då ovanligt många konstnärer söker samma år. Och hans ensamstående mor har inte råd att betala avgiften.
Den nu unga mannen börjar intressera sig för politik. Och har talets gåva.
Den unge mannen får farliga vänner och en annorlunda mustasch. Han ser även till att nästan 30 miljoner människor mister livet.

Vi människor måste bli bättre på att inse faktumet att allt vi gör, allt som händer runtom oss påverkar andra. Minsta, mest oviktiga saken för dig kanske är någonting enormt viktigt för någon annan.

Ett ja eller ett nej kan få globala konsekvenser i slutändan. En öppen famn kan förändra världen. En kall hand kan starta världskrig.

This is Tellus calling.... Good night for now....

Nummer

EN gång, för länge sedan fanns TVÅ bröder vid namn Egil och Rübel. De levde i en TREvlig liten stad strax utanför Örebro. Staden var så liten att den inte ens hade något namn, endast en gata. Och man kan ju inte kalla en stad med ett gatunamn, det vore ju befängt.
Bröderna hade ju självklart en varsin flickvän. Alla FYRA brukade ge sig ut i skogen samt på de sedvanliga FEMinistmöten, som deras flickvänner så gärna ville attendera.
Det hände faktiskt att Egil och hans tjej Lisen ibland hade SEX. Ja, lite kuttraSJU med tillhörande skott i rÅTTAn hade ju Egil absolut inget emot.
Denna uNIOn uppskattades dock inte alltid av Egils bror som på grund av hans flickväns svåra hemoröjdproblem så gott som
aldrig fick till det. Han blev oftast hänvisad till hushållets förråd av kökspapper och loTIOn.
Ibland blev Rübel förvisad till grannstadens hostEL VAre sig han ville eller inte.

När detta pågått i ett flertal år, bestämde sig Egil för att hjälpa sin bror. Han besökte broderns herrgård, bad honom sätta sig på en sTOL Vänd mot öster och begära reTRETT ONanerandes i all iver.

FJORTON dagar senare möttes bröderna igen. FEM TON av Rübels bekymmer har nu försvunnit från hans axlar. Frågan om SEX TONades ner i Rübels hem och fy SJUTTON vad det var skönt!

Brödernas framtida fruAR TONsatte då en gammal, vacker dikt av den gamla poeten Jussuf Al Grimsterhang vid namn "GaleN IT TONfisk", som handlar om en internettorsk som inte vågar ta steget bort från webcamens lugna vrå.

Det läT JU GOtiskt vackert, tyckte de flesta, köpte skivan och lyssnade på den i minst TJUGOEN dagar, eller tills moment TJUGOTVÅ uppnåddes och det var dags att avsluta denna saga...

This is Tellus calling.... Good night for now....