Har ni tänkt på en sak?

I stil med den eminente Jerry Seinfeld's stand up comedy shower kan man ju inleda såna här blogg-inlägg med frasen: Har ni tänkt på en sak? För att sedan komma fram till den roliga poängen.


Är det bara jag som fungerar så här eller är följande vanligt? Jag är en rätt framåt person och får lätt kontakt med människor. Att stöta på en gammal tjejbekant på stan och fråga om man ska träffas, ta en fika och prata gamla minnen är tydligen världens enklaste och mest naturliga sak. Orden bara flyter på helt naturligt och det hela känns inte ett dugg konstigt.
Men om man nu skulle träffa någon som man skulle kunna ha ett romantiskt intresse för, då är det helt annorlunda. Det är extremt svårt.
Varför är det så ouppnåeligt att bjuda någon intressant person på fika när det är så enkelt och naturligt med någon man inte har romantiska tankar om?


Jag har ett rätt bra självförtroende, ser rätt bra ut och är ganska charmig vilket har resulterat att jag har varit med en del kvinnor. Några av dem mycket vackra och smarta. Varför sviker då självförtroendet?
Det är för mig t.o.m. statistiskt fördelaktigt att bjuda ut någon eftersom 80% av alla dejter har hittils lett till någon slags romantisk relation, eller åtminstonde sex.


Ibland kanske vi människor är menade att vara rädda för det positiva som kan hända, eftersom det oftast innebär något slags reform.


Och så en helt annan tanke:
Om man tittar på negerfilm så blir man effektivt av med älgarna!


This is Tellus calling.... Good night for now....

Det är kallt...

Jo, man kan ju lugnt och utan vidare betänkligheter konstatera att temperaturen utomhus ligger under en nivå som de flesta människor tycker är behaglig. Den är inte högre än denna nivå och inte heller exakt konstant på genomsnittsnivån för bekaglig utomustemperatur. Termometern visar -7 grader Celsius dvs. 19,4 grader Fahrenheit. Man kan även säga att den har en nivå av hela 266,15 grader Kelvin.
Den visar varken mer eller mindre. Den visar inte -6 grader Celsius och inte heller -8. Hade den visat -9 grader så hade den med all sannolighet varit trasig, likaså om den hade visat -5 eller -27.
Man känner inte någon behaglig värme när man vistas utomhus, inte heller känner man något extrem kyla, men den neutrala känslan av behaglig temperatur infinner sig inte. Temperaturen ligger alltså en aning under den temperatur som vi skulle kunna kalla för neutral. Och den för de flesta människor neutralt behagliga temperaturen är strax över den temperatur som vi för tillfället kan erfara.
Med andra ord och utan krusiduller kan vi nu på så sätt konstatera följande:

Det är kallt...

This is Tellus calling.... Good night for now....

Snabbkurs: Hur man INTE söker jobb: Del 1

Dagens scenario utspelas mellan arbetsgivaren och kontaktpersonen Jens (fiktivt namn) och arbetssökande Gudrun (lika fiktivt). Jens har haft en annons ute där han söker personal.


Telefonsamtal
:


Gudrun: "Hej. Jag heter Gudrun. Jag är intresserad av jobbet du har på annons. Kan du ringa upp mig, jag har inga pengar på mobilen?"


Jens (förvånad över frågan och mitt i ett möte): "Nej, jag är upptagen just nu...."


Gudrun avbryter: "... men ring mig sen då...."


Jens (något irriterad över fräckheten): "Nu är det så här att ansökningstiden gick ut för en vecka sen... så bättre lycka nästa gång..."


Gudrun: "Det visste jag inte... men jag kan söka ändå juh..."


Jens (stressad): "Gör så, ha en bra dag"


SMS konversation 1 timme senare:


Gudrun: "Ring mig! Gudun"


Jens (börjar ana oråd): "Vem ska jag ringa? Jens"


Gudrun: "Vem är du?"


Jens (börjar bli underhållen, spelar därför med): "Du ville att jag ska ringa, och eftersom jag inte känner nån Gudrun så är frågan: Vem ä DU?"


Gudrun: "Ja, jag vill söka det där jobbet som skulle passa mig. Gudrun"


Jens (nu riktigt irriterad): "Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med arbetsförmedlingen och gå nån av deras kurser i hur man söker jobb, för man får inga jobb på det här sättet. Jag får in över 100 ansökningar varje gång. Varför skulle jag ringa just dig? Att vilja bli uppringd av mig är bara ohyfsat och fräckt. Mvh Jens"


Gudrun: "Meh, är du helt sjuk? Jag kanske är bäst av de 100. Har många järn i elden. Gudrun"


Jens (ger upp och bestämmer sig för att ignorera)


Gudrun: "Vart tog du vägen?"


Gudrun försöker ringa 3-4 gånger under närmaste timmen, men Jens är upptagen och svarar inte i telefon.


Gudrun talar slutligen in på mobilsvaret: "Det är Gudrun. Det blev lite fel på SMS. Om du vill veta vad som blev fel så ring mig!"


Gudrun fortsätter ringa 5-6 ggr till under resten av dagen.

Ja, tänkt så det kan gå.....

This is Tellus calling.... Good night for now....