SANNING 15: DET HÄR UPPRÖR MIG

Folkdebilitet upprör mig. Korkade, inskränkta människor som ofta bär ett glittande par skygglappar och tror på allt man eller medierna tutar i dem utan att med kunskap i basen bilda sig sin egen uppfattning.

Orättvisor upprör mig. När människor p.g.a. åsikter, kön, hudfärg, sexuell läggning, eller funktionshinder särbehandlas. Nu menar jag inte diskrimineras, utan särbehandlas.
Skillnad? En särbehandling behöver inte vara negativ. Men enligt mig är ALL särbehandling negativ om man tänker efter.

Stereotyper upprör mig. Eller snarare stereotypt tänkande. Bara för att man vill leva sitt liv på något speciellt sätt så betyder ju inte det att det är det "ultimata" och rätta sättet.
Vi är riktigt usla på att förstå varandras olikheter i Sverige. Högsta drömmen för 99% av alla jag känner är familj, barn, ett litet hus på landet och en Volvo. Tyvärr så är just dessa människor helt oförstående till att man inte delar deras dröm.
Man SKA vilja ha det så, för att det är NORMALT. Annars är man konstig.

Begränsningar upprör mig. Att man p.g.a. andra människor, myndigheter eller korkade lagar begränsas i sitt liv. Bara en sån enkel sak som öppettider på krogen (Västeråskrogar stänger 02). Vill jag som gäst festa längre och krogen vill ha öppet längre så ska det vara upp till ägaren och inte till några översittartanter i Kommunfullmäktige.
Vi möter på begränsningar i vår vardag hela tiden. Allt från SJ-tåg som är försenade och begränsar oss i utnyttjandet av vår fritid till att ICA-butiken inte tar in tillräckligt med en viss sås så att middagsplanerna blir förstörda.
Ja, jag vet, det är bagateller, men om man stöter på många sådana bagateller under en dag så blir det lätt en stor "baguette" till slut.

This is Tellus calling.... Good night for now....

SANNING 14: DETTA ÅNGRAR JAG

Denna sanning är den absolut jobbigaste på denna lista. Jag vill och ska inte berätta vad jag ångrar, det skulle bli alldeles för utlämnande.

Jag har alltid sagt att på min grav ska det stå "Här ligger han som inte ångrat något". Men av allt jag gjort i mitt liv, alla dumheter jag sagt, alla människor jag svikit så ångrar jag faktiskt en enda sak.

Det är en sak jag skulle ha hanterat bättre som plågar mig än idag och kommer nog sent eller aldrig att försvinna. Jag har bett den andra personen om ursäkt men även om det säkerligen redan är glömt där, så ångrar jag mitt handlande.

För övrigt anser jag att allt man gör i ett visst ögonblick är en del av en själv, bara det kommer "inifrån" så får man helt enkelt acceptera sina handlingar och även ta konsekvenserna.
Något man säger eller gör i ett ögonblick är aktuellt för just det ögonblicket.

Nu tänker väl några av mina läsare "Har man sagt A så får man sägar B..."

Visst! B

This is Tellus calling.... Good night for now....

SANNING 13: MIN FAVORITFÖDELSEDAG

De här ämnena börjar gå mig på nerverna. En massa sanningar som är långt bort från min verklighet.

Nåja, min favoritfödelsedag finns helt enkelt inte. Enda sedan jag var en liten gosse har jag skarpt ogillat att fylla år. Av okänd anledning.

Visst har jag haft trevliga födelsedagar bland vänner, men aldrig något extraordinärt.

På sistone betyder födelsedagar endast en enda sak: att man blir ännu äldre och ännu fulare.

This is Tellus calling.... Good night for now....