Några av dagens outtalade tankar...

"Det är ju för fan fel troll!"

"Vilken klyfta! Läckert!"

"Det kan jag ju äta!"

"Vilken jävla bi-ajtch!"

"Undrar om det var nåt fel på räkorna."

"Vilken rolig tant!"

"Skatten får ligga efter några veckor."

"Det är fint med långt hår."

"I wanna ASS you a question!"

This is Tellus calling.... Good night for now....

When I'll be a rich man....

Det går inte att tjäna pengar här i Sverige. Inte på ett hederligt sätt i alla fall. De enda möjligheterna till att bli rik i vårt vackra men ack så kalla land är antingen genom spel eller brottslighet.
Det gör ont att se människor som varit egenföretagare i fyrtio år knappt ha råd med en sketen 3a i centrum. All deras förmögenhet, alla tillgångar, allt blod, svett och tårar har försvunnit i påhittade faktureringsavgifter, fackavgifter och först och främst: skatter!
Det är helt sjukt att ett framåtsträvande land som Sverige haltar med sin ekonomi endast och uteslutande på grund av politikernas idioti.
Att småföretagare betalar över 60% i skatt och därför knappast har råd att anställa är ett stort bakslag för ekonomin. Särskilt i dessa dagar av hög arbetslöshet och låg konjunktur.

Fram för den fria företagsamheten! Fram för fri konkurrens! Slopa allt monopoltänkande! Bort med arbetsgivaravgifterna! Ja till fler arbetstillfällen! Begränsa invandringen! Ja till total jämställdhet och jämlikhet! Bättre villkor för våra studenter! Högre löner, lägre skatter! Extrem skärpning av straffsystemet!
Hårda tag mot ungdomsbrottsligheten! Skärpt skolplikt!
Bort med all sorts diskriminering! Vare sig det gäller ras, sexualitet, funktionalitet, religion, kön eller status!


Kan inte jag få bli diktator i Sverige under 1 år? Det är allt jag behöver för att få det här landet på fötter igen!
Åtgärd nummer ett skulle vara att med omedelbar verkan avskeda alla besynnerligt inkompetenta politiker och tjänstemän. Och det skulle bli många, tro mig.

Sedan tycker jag att svenskarna har blivit slöa och otrevliga professionellt. Som egenföretagare sedan
8 år har jag vid mycket få tillfällen stött på trevliga och serviceinriktade underleverantörer.
Människor i serviceyrken vet inte längre vad service betyder. Man hänvisar oftast till LAS, en lag som enligt mig borde slopas omedelbart.
I andra länder har man knappt något anställningsskydd, vilket resulterar i att de anställda är mer rädda om sina jobb, arbetar serviceinriktat och presterar bättre.
Arbetsgivana borde ha mycket större frihet att anställa eller säga upp anställda. Passar man inte på en arbetsplats så ska man åka ut, samma dag! Är man däremot rätt person för jobbet ska man belönas med bonusar och kort karriärsstege.

Hmmm... värst var politisk man blev helt plötsligt... Någon som vill bilda ett nytt parti?

This is Tellus calling.... Good night for now....

Oh my daaaarling Valentine!

Kommer ni ihåg när vå käre Yogi bear sjöng den låten medan han modigt vaktade sitt naturreservat?

Jag minns. Gör det mig gammal? Förmodligen.
Eller var det Clementine han sjöng?

Första ensamma AHD på 4 år. Jag ska försöka att inte låta för gnällig och ynklig, men jag måste erkänna att det känns bra jobbigt.
Man tänker mycket på de senaste åren och inser en hel del saker om hur man själv och världen i övrigt fungerar. Tänk att kärleken, som är så stor och allsmäktig även kan vara så otroligt fragil.
Man säger att kärleken finns på många olika håll och att man stöter på den då och då. Men jag är inte säker på att den finns på så många håll. Kanske finns den inte alls, kanske förbrukas den första gången och lämnar en mörk, fuktig tomhet efter sig. Vem vet?

"Det är bättre att ha älskat och förlora, än att aldrig ha älskat..." - säger ett gammalt talesätt. Det är ju sant och jag själv borde ju vara rätt tillfreds med min tillvaro. Men dagar som denna känns det ändå rätt uselt.

Hoppas alla ni haft en bra dag... cheers...

This is Tellus calling.... Good night for now....