Surabönder!

Surabönder på Erikslund! Men seriöst vad trött jag blir!

 

Den typiska Sura-bonde familjen ser ut på följande sätt:

 

Först i ledet kommer pappan. Han är iklädd en tråkig, grå jacka och rutig, ganska skitig flanellskjorta. Han har förmodligen inte bytt om sedan han "mekade" med traktorn, fast det går rätt väl ihop med hans för övrigt tveksamma personhygien. Pappan går alltid ett par meter före sin övriga familj, som sig bör när man ska föreställa något slags alfahane. Han ger intrycken av att han är extremt stressad och är den utvalde till att leda sin lilla flock genom alla inköpsställen, en flock som liksom små lemmlar troget följer efter.

 

Efter pappan kommer tonårssonen. Observera att "tonår" beskriver en livsfas, inte en ålder.

Han kan mycket väl vara i 30-års åldern och bo "hemma på gården". Sonen har ett vågat försök till Elvis-polisonger på kinderna och en 300 grams snusprilla under överläppen. Hans frisyr är menad att komma från 60-talet och borde ha stannat där, så att människor nuförtiden slapp lida av brist på hårgelé. I övrigt verkar sonen helt ointresserad av att över huvudtaget befinna sig där. Han skulle kunna skriva "uttråkad" på sitt visitkort, om han nu visste vad ett visitkort var.

 

Nästföljande familjemedlem är mamman. Iklädd alldeles för stora kläder som ska dölja hennes påtagliga övervikt men gör ett mycket dåligt jobb, trippar hon flåsandes efter hennes ledande make men tycks aldrig riktigt kunna komma ikapp. Hennes ansikte har inte varit i närheten av kosmetika sedan dagen hon gifte sig, vilket gör de tvåcentimeters pormaskarna säkra i sin tillvaro. Mamman försöker som sagt förgäves komma ikapp mannen som rusar fram fyra meter före. Hon stannar till då och då för att hämta andan samtidigt som hon känner och tittar på något praktiskt klädesplagg på rea.

Observera, denna familj skulle aldrig införskaffa något som inte är praktiskt, bekvämt och i mycket hög grad användbart.

 

Som mammans gnälliga bihang kan vi hitta den lilla dottern. Dottern är cirka 10 år gammal och får en att fundera på det där med hur genetik egentligen fungerar då hon verkar vara en exakt liten kopia av sin mamma. Här talar vi om 100 kilos 10-åring som ipressad i sin rosa one-piece (inköpt på lokal marknad) smaskar glatt på en Snickers som hon fått på grund sitt "låga blodsocker". 10-åringen bär på ett par bottenflaskstjocka glasögon på grund av ett synfel som återigen bevisar att kusiner inte bör ha barn med varandra. Hon försöker hänga med sin mamma i "jakten" men är mest glad över de små pauserna då hon kan smita iväg ett par meter och titta på Hello Kitty pennor och suddgummin.

 

Men hur som helst verkar de på något sjukt sätt vara lyckliga. Grattis till dem!

 

This is Tellus calling.... Good night for now....