"Surpitten" tittar på Melodifestivalen, del 1

Frånsett att programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson dödar allt som kan tyckas framstå som humoristiskt och Sissela Benn är farligt nära att håna missanpassade personer med sin rollfigur Filippa Bark får ni här min fullständigt skoningslösa åsikt om kvällens program.

 

Melodi nr 1.

"I'll be fine" - Molly Pettersson Hammar

När jag slog på tv'n trodde jag att Katniss Everdeen svullnat upp i en tragisk allergishock. Sedan insåg jag att klänningen hade fullt sjå med att hålla inne Dubbel-D kupan vilket motsade Katniss A------ .

No, you will not be fine. You can't sing, you will be eliminated in the first fucking round! Go have a muffin-top!

 

Melodi nr 2.

"Pappa" - Daniel Gildenlöw

Mannen som givit falsett-stjärtgossen ett ansikte! Med simmig blick och försök till att få medlidande från publiken gällande sin så kallade "saknad" lyckas han knappast med att övertyga ens sig själv.

Falsetten är falsk och tunn, låten är falsk och tunn. Det enda som är äkta och fett som en elefantbajskorv är hans stora FAIL. Ung Vänsters kongress nästa!

 

Melodi nr 3.

"One by one" - Elize Ryd & Rickard Söderberg

Elize och Rickard är två fantastiska artister. Jag har länge haft lite "crush" på fröken Ryd och alltid respekterat herr Söderberg. Men vad fan hände idag? Trots att de levererar sångmässigt så är låten lika fantasifull och inspirerande som en trottoarplatta. Det kunde ha varit SÅ BRA men blev ett platt fall med decenniets tråkigaste och sämsta låt!

Gör om, gör rätt, kom tillbaka nästa år!

 

Melodi nr 4.

"Hello Hi" - Dolly Style

Pedofilernas favoritlåt har vi här! Det hela är något slags sexdocke-teletubbies-orgie som försöker hänga på Yohio's framgångar men misslyckas kapitalt då sexdockekvoten i Sverige redan är överskriden med Yohio själv. Tyvärr, och då menar jag verkligen TYVÄRR, kommer denna låt att bli sönderspelad och sönderdansad i sommar, bland förskolebarnen.

 

Melodi nr 5.

"Det rår vi inte för" - Behrang Miri feat. Victor Crone

Konceptet ska tydligen vara följande: vi tar en dålig rappare, som skriver en usel text, och gör en dålig låt, som anlitar en ung Saade-wannabe-pojke, som tyvärr inte är lika "söt" som Saade, som dessutom inte kan sjunga, där de tillsammans försöker vara politiska, utan personkemi.

Det hela resulterar i något slags soppa av allvarlig Sean Banan och en skrattretande medlem i One Direction gör någonting... på scen... hmmm....

Ni suger kamelballe, båda två, och DET rår ni för!

 

Melodi nr 6.

"Can't hurt me now" - Jessica Andersson

2000-talets läckraste MILF är tillbaka. Ser lite gammal och sliten ut, fast det är ju lite charmen med att vara just MILF.

Trots att låtens inledning får mig att gäspa 3 gånger med sina uttjatade stars/cars rim och ger en lust att börja författa julkort så lyfter den faktiskt i refrängen och blir klart nynnbar.

Jessica levererar sångmässigt i kväll och får dessutom 4 av 5 Guldstånd av mig för kvällens snyggaste hylla.

 

Melodi nr 7.

"Sting" - Eric Saade

Alla tonårstjejernas och lammköttjägarnas favorit-badboy är med igen. Tyvärr har han inte insett att han inte är Justin Bieber, hur mycket han än önskar att han vore det. Denna gången har produktionen givit honom vita moonboots och avgränsat hans rörelsemönster med hjälp av specialutbildade dansare, för att undvika glaskross och lekande med duschen.

Jag tror bestämt att låten är skriven som en kärleksförklaring till ICA-Stig, för när Saade i refrängen uttrycker sitt melodiska "Stiiiiiiiiiiiig!" så känns det helt varmt i hjärtat! Soffmys, chips och kärlek mellan två män! ;)

 

This is Tellus calling.... Good night for now....